Shutterstock: Evgeny Bakhchev

Nederlanders halen achtergelaten coronapuppy’s weer terug uit asiel nu nieuwe lockdown dreigt

Nu er opnieuw maatregelen dreigen wacht veel Nederlanders mogelijk weer een eenzame paar maanden. Reden genoeg dus om de puppy’s die aan het einde van de vorige lockdown bij het asiel gedumpt zijn weer op te halen.

“Ik heb de vorige keer ontdekt dat een hond een maatje voor het leven kan zijn”, vertelt Lianne, die dolblij is haar voormalig ex-labrador na twee maanden weer terug te zien. “Zo ontzettend trouw. Een hond zou zijn baasje nooit in de steek laten, daar kunnen veel mensen nog iets van leren!”

Lianne vindt het belangrijk een hond bij het asiel te halen en niet bij een fokker. “Ik wil graag een hond een tweede kans geven. Er zijn genoeg honden op deze wereld die door mensen in de steek gelaten zijn. Dat geeft een veel beter gevoel dan een rashond kopen bij een fokker. Toen ik hem voor de eerste keer nam was het trouwens een rashond van een fokker.”

Lianne geeft het beest een aai over de bol. “Ik denk dat ik hem Spoetnik ga noemen. Zo heette hij de vorige keer ook, dus dat is voor iedereen duidelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb mijn politiehond maar weer uit het asiel gehaald, want ik verwacht weer flink veel gewelddadige protesten nadat de heren Rutte en De Jonge vanavond nieuwe beperkingen (Lockdown, red.) aankondigen.

Reageer
gravatar

Jos twee simpele vragen over de “ex-labrador” van “baasje” Lianne:
– tot welk ras hoort de omgebouwde hond thans
en
– hoe oud is de kleine Lianne?

Overigens ben ik het niet met Sonja eens.

Reageer
gravatar

Lianneke wilde een hond met een kleinere maat. Dat maak ik op uit haar opmerking: “Ik heb… ontdekt dat een hond een maatje voor het leven kan zijn”.