Shutterstock / T W van Urk

Friesland mag 200 automobilisten afschieten

Friesland mag 200 automobilisten afschieten. Volgens de provincie vormen de automobilisten een gevaar voor de verkeersveiligheid.

“Ze steken zomaar over en ze rijden alles kapot”, zegt buurtbewoner Erica. “Ze zien er leuk uit hoor, met hun stoelbekleding en tolwegstickertjes. Maar dit is niet meer te doen.” In de voortuin van Erica is een automobilist met zijn wielen vast komen te zitten, waardoor de klodders modder tegen de ramen kletteren. “NEE! WEG! WEG!“, roept Erica. “Hierom moeten zij helaas sterven.”

Het afschieten van de automobilisten is volgens Friesland noodzakelijk door het gebrek aan hun natuurlijke vijand, overstekend wild. De provincie laat wel weten dat ze in ieder geval 90 automobilisten in leven wil laten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helaas heeft Matthijs (van Rumpt, red.) het artikel uit het Frysk Deiblêd (Fries Dagblad, red.) niet helemaal goed vertaald. “Fuotgonger” (Voetganger, red.) heeft hij foutief vertaald door “automobilist”. En “vier wielen” moet natuurlijk “fjouwer skonken” (vier poten, red.) zijn.

Reageer
gravatar

Zo jammer, dat iemand mijn goede Nederlandse naam misbruikt en doet alsof ik het ben. Zegt veel over de achterbaksheid van onze Belgische vrienden.