NOS

De Jonge: ‘Kennis over werking vaccins heb ik vaak pas na twee weken’

Mensen die gevaccineerd zijn, krijgen voortaan niet meer meteen toegang tot horecagelegenheden of evenementen. Minister Hugo de Jonge nam dat besluit vandaag. “Twee weken geleden dacht ik nog: hup, meteen na je prik de kroeg in. Dat leek toen heel slim: tuurlijk, júist de kroeg in! Nu denk ik daar anders over.”

“Het duurt bij mij een week of twee voordat mijn kennis over de werking van vaccins optimaal is”, zegt De Jonge. “En dan zie je dat er ineens van alles mogelijk is: verstandige beslissingen nemen bijvoorbeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Covid is denk ik stress gerelateerd. Ik ontken hierbij niet het ruimere probleem. Angst is ook stress. Ambitie, competitie, een beetje ellebogen, chantage ook, en ook de drang naar ontspanning. Altijd is er een preoccupatie geweest met drugs, medicijnen en misdaad waar mensen een bepaalde vrijheid in zoeken zij het als amusement of ontspanning terwijl ze tegelijkertijd die proberen te bestrijden en waaraan ze hun vooroordelen ontlenen.
Politici en academici lijden aan stress als kenmerk omdat ze een ambitie hebben hetgeen ze verdoezelen door kinderachtig simpel te zijn.
Ma die je een pilletje wil geven. Ma ya.
Vaak is ambitie een compensatie voor talent. De beste van de klas wordt meestal gekenmerkt door gehoorzaamheid en ondergeschiktheid, maar dat is nog niet hetzelfde als dienst. De rest gaat over ondeugende kinderen die origineel willen zijn en de standaard reactie daarop. Er zitten aan wetenschap politieke kanten.
De automatisering leidt niet tot ontspanning maar stress.
We hebben geleerd ons denken te ontwikkelen door overal iets achter te zoeken.
Terwijl ik helemaal geen bijbedoeling heb.

Reageer
gravatar

“Verstandige beslissingen nemen” is bijvoorbeeld grootspraak van een onbescheiden minister. Dat heeft Hugo de Jonge ongetwijfeld geleerd van zijn baas, de onvervalste grootmeester in onbescheiden grootsprakerig de waarheid ontkennen.

Reageer
gravatar

Nu we het toch over Mark Rutte hebben en verontschuldigen een trend is, moet mij het volgende van het hart.
Heeft hij als neoliberaal en antidemocraat al zijn excuus aangeboren aan zijn liberale voorgangers die nog echt liberaal waren?