Shutterstock / fizkes

Bron Shutterstock/fizkes

Cancel culture nu ook onder kinderen: ‘ik ga nooit meer met jou spelen’

De cancel culture heeft de jongere generatie bereikt. Steeds meer kinderen roepen dat ze niet meer met een ander kind gaan spelen als een kind over de schreef is gegaan. Pedagogen maken zich geen zorgen over de ontwikkeling. 

Pedagoog Yfke van Reijn zegt dat kinderen al heel lang elkaar cancelen. Dat hoor nu eenmaal bij het spelen stelt ze. “Waar denk je dat volwassen het vandaan hebben? Sommige kinderen zijn ook strontvervelend, die moet je geen podium willen geven. Pure vervuiling van het speelplezier.”

Veel ouders zien dat kinderen vanaf vier jaar al beginnen met andere kinderen buitensluiten en cancelen. Vader Tjeerd ziet hoe zijn zoontje Max (4) de fijne kneepjes van cancelen al doorheeft. Een ander kindje hoeft eigenlijk maar één iets fout te doen, of die wordt acuut gecanceld. Ook Tjeerd zelf is vaak de dupe en mag regelmatig niet meer met Max spelen. 

Van Reijn merkt op dat veel kinderen ook weer snel ‘uncancelen’. “De volgende dag zijn ze meestal al vergeten dat een ander kind hun aartsvijand was die met een stok dood gemaakt moest worden. Dan gaan ze lekker samen knikkeren. Niet aan de hand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thanks voor het inzichtelijke artikel De Speld! Het laat duidelijk zien wat het geestelijk niveau van volwassen cancel culture-denkers is.

Het zijn kinderen waarbij elke nuance ontbreekt.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Over het hoofd gezien: “culture” had natuurlijk “cultuur” moeten zijn. Nog beter is in dit geval trouwens “groeiende gewoonte”.

Reageer
gravatar

E. cancel
NL 1) Afgelasten 2) Aflasten 3) Afblazen 4) Afbellen 5) Afhaken 6) Afbestellen 7) Afspraak herroepen 8) Afvallen 9) Annuleren 10) Bedanken 11) Er uitstappen 12) Herroepen 13) Intrekken 14) Niet komen 15) Opgeven 16) Ophouden 17) Opzeggen 18) Stoppen 19) Tegenbevel geven

Vreemd om een wazig Engels woord te gebruiken, terwijl men zich in het Nederlands veel concreter kan uitdrukken.

Reageer
gravatar

Hallo De moderator, hopelijk kan u in de laatste zin “Niet aan de hand” veranderen in “Niets aan de hand”.