Shutterstock / Studio Speld

Gaat de Hugo de Jonge-gekte te ver?

Nu Nederland vrijwel bovenaan staat in de vaccinatieranglijstjes is in het hele land de Hugo de Jonge-gekte uitgebroken. Waar je ook komt, van Appelscha tot Maastricht, overal zie je straten versierd met vlaggetjes en slingers met foto’s van onze minister van Volksgezondheid. Gaat deze verering te ver?

‘‘Hugo de Jonge is de grote held van de pandemie”, vertelt Dries (41), een dolenthousiaste Hugo-supporter uit Beverwijk. ‘‘Afgelopen week zijn in Nederland zelfs de meeste prikken gezet in heel Europa. We zijn niet alleen de beste van Amsterdam, niet alleen de beste van Rotterdam. We zijn de beste van heel Europa!”

Ook op Twitter is er een schier eindeloze stroom lof voor De Jonge op gang gekomen onder de hashtag #hugokanalles. Zelfs onder de ijdele selfies van De Jonge zijn nu enkel prijzende berichten te lezen. ‘‘Mooie foto, en een fijne dag gewenst Hugo!”, is een veel geretweete reactie.

Ondertussen komen we in Beverwijk nog meer Hugo-supporters tegen. Messem (50): ‘‘Hier in de buurt is iedereen helemaal gek op onze ster-minister. M’n kinderen willen alleen nog maar op gekke schoenen lopen en verderop heeft een stel een vierling gekregen, ze hebben alle vier de kinderen Hugo genoemd. Het zijn schatten van meiden.”

Publicist Sheila Sitalsing schrikt een beetje van de verering van De Jonge. Sitalsing: ‘‘Je moet toch oppassen met het hele vaccinatiebeleid toeschrijven aan één persoon. Het is bij tal van overheidslagen en organisaties zo ingericht dat het nu goed gaat, maar die mensen zijn onzichtbaar. Het gaat in Nederland ook nog betrekkelijk goed ondanks Mark Rutte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Opzet of aanzet, het gaat om de betrekkelijkheid.
“Geloof” uitgesloten.
“Hoop” uitgedacht…

Puberaal of volwassen, er tussen in misschien.
Zelf denken en luisteren. Elk ego zoals bedoeld is Lego. Plastic rietjes of drinken uit hetzelfde glas…

De wereld draait zonder mensen wel door.

Reageer
gravatar

Dat Hugo de Jonge een bejubelde beroepsvoetballer is geworden, begrijp ik best. Beroepsvoetballers ̶v̶e̶r̶d̶i̶e̶n̶e̶n̶ ontvangen een inkomen, waarvan ministers zelfs niet durven dromen.

Reageer
gravatar

Gelukkig ben ik geen vage kennis meer,. Als vage kennis zou ik vreemde onbetrouwbare berichten, zoals “EU komt met steunpakket van 140 miljard voor student Joris”, te lezen krijgen.

Reageer
gravatar

Een misverstand is dat Erno een Belg zou zijn. Dat is overigens begrijpelijk door die BE achter zijn voornaam. Maar BE betekent in zijn geval Behoorlijk Eigenwijs.

gravatar

Waarom eigenwijs? Ik doe niks anders dan de waarheid op tafel leggen. In tegenstelling tot die vele Belgen hier die verdeeldheid proberen te veroorzaken!

gravatar

Ben ik het helemaal mee eens. Tijd dat de Speld hier iets aan doet. Alleen wij NEDERLANDERS hebben het recht op deze website!

gravatar

1 manier om vage kennis te omzeilen is.
Dit neerzetten.

https://speld.nl/
Daarbij verwijzen naar jou betreffende artikel en deze vervolgens van jouw kijk op die zaak voorzien.

Dit gaat opvallen bij de redactie. Het over en weer met verwijzing naar het betreffende artikel komt dan zonder zoeken terecht.

Zo kan je in het ene artikel op een ander artikel reageren.
Dit kon ooit ook zonder al dit gedoe.

Ik ben benieuwd!

gravatar

Nou, meneer Van Agt, ik zie het nog voor me. U werd in een riksja rondgereden in een zaal met duizenden CDA aanhangers. Dat was nog eens megalomane persoonsverering.