Flamingo Images / Shutterstock.com

Wie is die vrouw die achter koning Toto staat? Het is koningin Toto

‘Soms herken ik mijn man niet meer terug’

Op zijn ijzeren troon heerst hij over gokkend Nederland. Hij zet een eentje hier en een tweetje daar, alsof hij onaantastbaar is. Maar we weten allemaal dat achter iedere sterke man een sterke vrouw staat, zo ook bij koning Toto. Voor een keer is het niet de koning van de totoformuliertjes zelf die in de belangstelling staat. Wij zochten koningin Toto op om te vragen hoe het is om door het leven te gaan als ‘de vrouw van’. 

Wat direct opvalt is dat Hare Majesteit Toto een hele normale vrouw is. Ze schenkt een kopje thee voor ons in en serveert een doodgewoon biscuitje bij die thee. Ze vertelt ook direct dat ze helemaal niet zo houdt van al die poespas. Ze probeert dan ook zoveel mogelijk buiten het zicht van de camera’s te blijven. 

“Mijn leven staat volledig in het teken van de carrière van mijn man”, vertelt mevrouw Toto. “Dat betekent ook dat ik er bewust voor heb gekozen om concessies te doen toen ik hem het jawoord gaf.” Concreet betekent dit dat ze zelf niet werkt, maar wel veel werk voor haar man opknapt. “Weinig mensen weten dat ik ontzettend veel eentjes en tweetjes zet. Maar daar staat de camera dan niet op. Mijn man is zeg maar het uithangbord, en ik zorg ervoor dat hij dat kan zijn.”

 Ze heeft zich er inmiddels mee verzoend dat haar man alle eer voor haar werk opstrijkt. “Oh nee hoor. Hij kan dat ook veel beter dan ik. Ik kan bijvoorbeeld helemaal niet rappen en voel me ontzettend ongemakkelijk als ik op zo’n troon zit met een hermelijnen mantel aan. Eigenlijk is het leven dat we lijden helemaal niks voor mij. Wat dat betreft ben ik blij dat ik voor het grootste deel buiten schot blijf. Ik heb ook echt lang getwijfeld of ik dit interview wel zou doen.”

Koningin Toto maakt een rustige, tevreden indruk. Is er dan helemaal niks dat haar niet bevalt? “Ja, zeker wel. Mijn man is veel van huis. En het is iedere keer weer afwachten hoe hij thuiskomt. De ene keer waant hij zich een oude vedette van Ajax, de volgende keer staat hij rappend voor de voordeur en weer een andere keer staat hij midden in de huiskamer de hakken in zijn trainingspak. Soms herken ik hem niet meer terug. Maar misschien is die veelzijdigheid ook juist wel waar ik op ben gevallen. En je hebt nu eenmaal niet alles voor het uitkiezen in het leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *