NOS

Boy van Poppel baalt van ‘peloton des doods’ in Tour de France

‘Geel in Parijs wordt heel lastig tegen deze renners’

Boy van Poppel was maar wat blij dat hij zich binnen zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert Materieaux plaatste voor de Tour de France, maar toen hij zag tegen wie hij het op moest nemen, was het snel gedaan met de blijdschap. Hij zit deze Tour in het ‘peloton des doods’.

“Je wil natuurlijk voor het geel gaan, maar dat wordt gewoon heel lastig. Jongens als Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Geraint Thomas, Richard Carapaz, Aurélien Paret-Peintre, Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez, Enric Mas, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Jakob Fuglsang, Michael Woods, Carlos Verona, Richie Porte, Wout Poels, Rui Costa, Jonas Vingegaard, Jelle Wallays, Peter Sagan, Ion Izagirre, Hugo Houle, Vincenzo Nibali, Sepp Kuss, Tony Martin, Brandon McNulty, Michal Kwiatkowski, Jeremy Cabot, Jasha Sütterlin, Luke Durbridge, Amund Grøndahl Jansen, Mike Teunissen, Esteban Chaves, Nils Eekhoff, Mark Donovan, Victor de la Parte, Casper Pedersen, Guillaume Bovin, Jasper Stuyven, Marc Soler, Peter Vakoc, Michael Valgren, Sergio Henao, Alex Aranburu, Stefan de Bod, Neilson Powless, Jonas Rickaert, Simon Yates, Lucas Hamilton, Michael Matthews, Anthony Perez, Xandro Meurisse, Carlos Barbero, Sergio Higuita, Jonas Rutsch, Imanol Erviti, Guillaume Martin, Oliver Naesen, Benoit Cosnefroy, Toms Skujins, Pierre Latour, Edvald Boasson Hagen, Nans Peters, Thomas De Gendt, Sean Bennett, Wout van Aert, Harry Sweeny, David Gaudu, Michael Mørkov, Dries Devenyns, Matej Mohoric, Pello Bilbao, Max Walscheid, Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen, Michael Gogl, Warren Barguil, Nairo Quintana, Ruben Guerreiro, Michael Schär, Mattia Cattaneo, Dylan van Baarle, Luke Rowe, Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Pierre-Luc Périchon, Jesus Herrada, Anthony Turgis, Fabien Doubey, Julien Simon, Nic Dlamini, Alexey Lutsenko, Brent Van Moer, Ben O’Connor, Greg Van Avermaet, Davide Formolo, Rafal Majka, Julien Simon, Simon Clarke,  Omar Fraile, Dimitri Gruzdev en Mathieu van der Poel zijn op papier allemaal sterker. Iemand als Chris Froome kan ik wel hebben. Maar de rest… nee, het geel gaat echt heel lastig worden in Parijs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het scheelt al heel wat dat Tete de la Course dit jaar niet meedoet. Gelukkig maar, want ik mag hem niet. Een bekende anti-HOY worst activist. Geen zaken mee doen.

Reageer