Shutterstock

Leerlingen eisen verbod ruitjesoverhemden en witte sokken in sandalen bij docenten

"Leidt enorm af"

Leerlingen van een middelbare school in Deventer hebben hun leraren opgeroepen zich gepast te kleden. “Nu het buiten warmer wordt, zien we dat veel leraren geneigd zijn om een kort ruitjesoverhemd aan te trekken met witte sokken in sandalen. Dat leidt enorm af.”

Sylvana (14) merkte dat toen ze zelf in de biologieles zat bij meneer van Uffelen. “Ik bleef maar naar hem staren, heel erg vervelend. Voor je het weet ben je zo’n pervert die haar ogen niet van zo’n ruitjesoverhemd af kan houden. Maar ja, als je zoiets aantrekt dan vraag je erom. Ik was de hele les boter, kaas en eieren aan het spelen in m’n hoofd, terwijl ik gewoon over microben wilde leren.”

De Rutgers Stichting, die zich bezighoudt met seksualiteit in de samenleving, noemt de oproep van de leerlingen problematisch. Directeur Ton Coenen: “Je moet het gedrag bestrijden van docenten die de neiging hebben dit soort kleding aan te trekken. Niet de schuld bij de kleding zelf leggen. Zo’n hemd is ook maar gewoon een hemd. Daarnaast worden vooral oude witte mannen van boven de 50 met deze oproep gepakt. En die hebben het tegenwoordig al zo moeilijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *