Action Images / Pro Shots

UEFA: ’Regenboogband Neuer moet ‘ie zelf weten, maar we hoeven het niet te zien’

De UEFA heeft na een kort onderzoek geconcludeerd dat de regenboogband die door Manuel Neuer wordt gedragen geen politiek statement is. Dit betekent volgens een woordvoerder dat de band dus niet verboden is. ‘‘Dat hij die band draagt moet Neuer dus helemaal zelf weten, maar dat betekent niet dat het gelijk zo overdreven in ons gezicht moet.’’

De UEFA bevestigt dat Neuer met zijn band de regels niet heeft overtreden, maar ze willen wel benadrukken dat het toernooi voor iedereen is. ‘‘We vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, maar hou ook een beetje rekening met al die mensen die daar naar moeten kijken.’’

Dat juist specifiek keeper Neuer de regenboogband draagt maakt het hele voorval volgens de UEFA extra ongemakkelijk. ‘‘Als keeper moet je vaak je arm gestrekt in de lucht houden, als er om zo’n gestrekte arm dan een symbool voor tolerantie zichtbaar is kan dat voor fascisten uit Hongarije of Polen zeer kwetsend overkomen.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is verdraait interessant om te onderzoeken waarom homo’s niet voor voetbal kiezen. Geldt dat ook voor de toeschouwers?
in ieder geval is een doelman een wervingsactie begonnen. Dat verdient navolging.

Reageer