Andrey Bayda / Shutterstock.com

Wij spraken de dronken Cambodjaan die Dumfries als topscorer heeft in zijn pooltje

Denzel Dumfries is momenteel topscorer van Nederland op het EK voetbal. Dat is voor veel mensen een verrassing, maar niet voor Nhoem Suhana uit Cambodja. De 51-jarige dronken rijstverkoper voorspelde in zijn pooltje dat de rechtsback van Oranje dit toernooi de meeste treffers zou maken. Wij zochten hem op in de sloppenwijken van Phnom Penh.

“Angkor?” vraagt Nhoem. Vertwijfeld kijken we elkaar aan, want wij spreken geen Khmer. Uit zijn gebaren leiden we na een tijdje af dat hij ons rijst aanbiedt. We schudden ons hoofd. Het is niet duur, maar we hebben geen zin in rijst. We zijn hier voor Denzel Dumfries.

“Dumfries”, zeggen we nadrukkelijk. “You, Dumfries topscorer Euro 2020.” Nhoem knikt aandachtig. “Angkor”, zegt hij dan stellig. De man lijkt geobsedeerd door rijst. We besluiten een portie te bestellen in de hoop dat hij daar iets loslippiger van wordt.

Het lijkt te werken, want hij vist een beduimeld gokformulier uit zijn achterzak. “Angkor”, zegt hij echter opnieuw. Geïrriteerd wijzen wij naar ons lege bakje. Nhoem schudt zijn hoofd en wijst op het papier. Dan verstaan we het: “Aanholt”. En inderdaad: bij topscorer staat in een keurig handschrift ‘Patrick van Aanholt’.

Het dringt langzaam tot ons door: we hebben de verkeerde dronken Cambodjaan bezocht én geld verspild aan een bakje rijst. Al maakt Dumfries er drie tegen Noord-Macedonië: voor ons is de lol er nu wel af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg aap, kun jij jezelf een beetje inhouden? Toon eens wat respect! Het bericht gaat over de enige echte interesse van de redactie. Wat indirect dit keer, maar toch, het is hun respectabele eigen vrije keuze.