Beeld: NOS

Veel verontwaardiging over dikke teckel Wesley in NOS Studio Europa

De eerste speelronde van het EK zit erop. Na enkele dagen topvoetbal gaat het niet eens zoveel meer over de bizarre ineenstorting van Christian Eriksen of over het waanzinnige doelpunt van de Tsjech Patrik Schick, maar is er op sociale media vooral veel ophef over de te dikke teckel Wesley in het programma Studio Europa. Mensen klagen over de keuze van de NOS om opnieuw met een teckel aan te komen in de uitzendingen tijdens het EK. Vooral de zwaarlijvigheid van dit apathische exemplaar is mikpunt van spot.

“Het ziet er niet uit, dat beest lijkt wel een dikke worst”, klaagt @AnjaVerschoortje op Twitter. Een ander account deelde een photoshop van de teckel op een zacht bolletje. Maar buiten de grappen die worden gemaakt, is er vooral veel kritiek. Met name de NOS moet het ontgelden. @Koentje18 spreekt zelfs van dierenmishandeling. “Wat doet dat beest daar? Hij zit alleen maar op een stoel en wordt overduidelijk de hele dag volgestouwd, hartstikke zielig. Hij kan niet eens gezellig op schoot komen zitten bij Henry of Hugo, met zijn worstenpootjes.”

Veel mensen vragen zich hardop af waarom de NOS per se altijd een teckel in zijn uitzending moet hebben. @AnjaVerschoortje: “Ik zie dan liever gewoon een analist die inhoudelijk zinnige dingen te zeggen heeft. Een oud-voetballer ofzo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.