Aleksandar Mijatovic / Shutterstock.com

Ontoegankelijke kunstwerken weer toegankelijk

Kunstkabinet Het Museum is sinds zaterdag weer open. Voor het eerst sinds oktober krijgen kunstliefhebbers weer toegang tot het ontoegankelijke oeuvre van Jeau Tincolas.

Het tijdloze werk van Tincolas is actueler dan ooit. Juist nu we merken dat we heel weinig nodig hebben om te kunnen leven, is kunst onmisbaar voor ons bestaan. Tincolas laat ons als geen ander zien hoe diepgeworteld onze werkelijkheid is waarin alles op losse schroeven staat. Speels, dat is hoe de ernst van Tincolas’ werk zich het best laat samenvatten.

Tincolas geeft de kijker ondubbelzinnig zijn boodschap mee: niets is in één interpretatie te vangen. Door de leegte aan te tonen van categorieën als ‘goed’, ‘fout’, ‘waar’ en ‘onwaar’ stelt Tincolas een waarachtige, morele daad. Welke indruk Tincolas’ figuratieve abstractie op de bezoeker heeft laat zich raden: voor iedereen anders.

De tentoonstelling In alle openheid: Tincolas en de hermetica in Kunstkabinet Het Museum is voor € 24,95 gratis te bezoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij zijn de meeste nederlanders wel zo dom, maar de bevolking in mainstreamland zal geleidelijk afnemen. Ra ra waardoor ??

gravatar

Juist, daar moet ik niet naar toe, maar ga er misschien wel heen, maar alleen als het gratis en minder dan 20,- euro is.
We zien wel.

Reageer