NOS

Sywert ‘begrijpt boosheid’, maar ‘heeft 9 miljoen euro’

Sywert van Lienden begrijpt dat mensen boos op hem zijn omdat hij 9 miljoen euro heeft verdiend aan een mondkapjesdeal met de overheid. De lobbyist stelt daar echter tegenover dat hij 9 miljoen euro heeft verdiend.

“Ik snap heel goed dat mensen kwaad op me zijn”, zegt Van Lienden. “Ik heb de indruk gewekt dat ik iets belangeloos en uit de goedheid van mijn hart deed, en nu blijkt dat ik er rijk van ben geworden. Maar ik hoop dat mensen ook begrijpen dat ik 9 miljoen euro op mijn bankrekening kan bijschrijven.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap niet wat hier zo erg aan is. Hij kan tenminste meisjes scoren met zijn mondkapjesgeld. Wie kan dat nog tegenwoordig?

Reageer
gravatar

CDA’ers staan ideologisch en qua mores gelijk aan VVD’ers, met dien verstande dat zij eens per week voor de goegemeente vooraan in een kerk zitten.

Loof den Heer en jat maar raak a.h.w.

gravatar

Mijnheer Van Lienden heeft ons voor honderd miljoen euro honderd miljoen onbruikbare mondneuskapjes aangesmeerd. Een euro per stuk!
We hadden ze beter gewoon bij een willekeurige Nederlandse winkel kunnen kopen. Daar krijg je er minstens vijf voor één euro en die zijn nog goedgekeurd ook.

mr E. Zel,
Dept. Financiën

Reageer
gravatar

Kan Sywert best begrijpen hoor, als jij of ik die mogelijkheid ook hadden gezien, zouden we het ook niet hebben nagelaten. Toch vind ik dat hij iets aan “wiedergutmachung”moet doen. Ik stel voor:
Als we hem nu eens, ipv hem op te sluiten, wat ons, de eerlijke belastingbetaler,klauwen met geld kost, met zijn eenmansbedrijfje alle ca. 40 miljoen mondkapjes, niet die kapjes die hij heeft geleverd, welke langs wegen en paden zijn weggegooid in zijn eentje laten opruimen. Uitgaande van een 10-urige werkdag en uitgaande van 70 kapjes per uur en een zevendaagse werkweek, kan hij daar op zijn 188e mee klaar zijn. Daarna mag hij, wat mij betreft, van zijn 9 miljoen gaan genieten.

Reageer
gravatar

zo is het Sywert! Zie het als Wiedergutmachung voor al die belachelijke verdenkingen dat je zomaar geld had verdiend met die mondkapjes!

Reageer