Stanley Gotha / ProShotsNL

Waarom heeft Frank de Boer maar 3 muurliggers geselecteerd voor het EK?

Wie moet je achter de muur leggen als die drie geblesseerd zijn?

Frank de Boer heeft met Davy Klaassen, Tim Krul en Dwight Lodeweges slechts drie muurliggers geselecteerd voor het EK. Experts zetten hun vraagtekens bij het selectiebeleid van de bondscoach.

“Spelen met vuur”, is de analyse van Arno Vermeulen. “Als er drie muurliggers geblesseerd raken, dan hang je. Dan moet je een veldspeler in je muur gaan leggen”, licht de analist toe. “Als een Ronaldo straks een vrije trap of een meter of 20 van het doel mag nemen en je hebt een veldspeler achter je muur liggen, dan zit je met samengeknepen billen op de bank kan ik je zeggen.”

De Boer zelf heeft op de persconferentie aangegeven zich geen zorgen te maken en het risico well te willen nemen. Pierre van Hooijdonk, ooit zelf een begenadigd muurligger, snapt niets van het roekeloze gedrag van onze bondscoach. “We hebben genoeg muurligtalent rondliggen op de Nederlandse velden. Eigenlijk snap ik ook niks van het selecteren van Lodeweges. Die heeft een bril nota bene.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *