Dutchmen Photography / Shutterstock.com - Dutch Simba / Flickr.com

De Jonge vreest dat hij niet van dvd’tjes afkomt nu musea weer open gaan

Minister Hugo de Jonge zit met zijn handen in het haar. Als alles goed verloopt, mogen op 5 juni musea en andere cultuurinstellingen weer open. De minister van Volksgezondheid is bang dat er binnenkort geen vraag meer is naar zijn dvd’tjes.

‘‘Aan de ene kant ben ik natuurlijk cultuurliefhebber tot en met, en ben ik ontzettend blij dat we deze stap nu kunnen zetten’’, zegt De Jonge terwijl hij drie Disney Classics onder onze neus duwt. ‘‘Aan de andere kant kijk ik naar die stapel dvd’s die ik op Marktplaats heb gezet en denk ik: als dit maar goed gaat. Het is heel spannend.’’

Tot de musea opengaan, neemt De Jonge overal een paar dvd’tjes mee in een blauwe polyester boodschappentas. ‘‘Zolang je niet naar Museum Boijmans van Beuningen kunt, zou je bijvoorbeeld prima Die Hard kunnen kijken. Die heb ik toevallig nog op dvd, eurootje of twee en dan is-ie van jou. Als je ’m nu bij de Free Record Shop koopt is-ie 20 euro.’’

De Jonge denkt eraan om een pauzeknop in te stellen. ‘‘Als over een week nog meer dan de helft niet is verkocht, moeten we misschien even ingrijpen. Laat ik het zo zeggen: dat met die blu-rays die ik van Sywert van Lienden heb gekocht wil ik niet nog eens meemaken. Die kosten die we voor de lockdown gemaakt hebben verdienen zichzelf niet terug, hè. Laten we hopen dat die pauzeknop niet nodig is, maar dat kan alleen als iedereen meewerkt. Heeft iemand van jullie Grease al gezien? Daar heb ik er drie van.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die dvd’tjes kan hij voorlopig nog wel kwijt aan iedereen geboren in 1967 of 1968. Deze groep krijgt alleen maar placebo van Janssen en kan dus nog steeds nergens naar toe.

Reageer
gravatar

Hopelijk hebben zijn dvd’tjes wel een NUPI-sticker, anders kan hij ze ook online niet kwijt. Mensen willen het origineel, geen neppe!

Reageer
gravatar

Lieve tante Corrie,

Het vrachtschip Ever Given met containers van AliExpress dat in het Suezkanaal was vastgelopen, wordt om financiële reden al twee maanden door Egypte gegijzeld. Dat kan nog lang duren.

Dus voorlopig zijn de NUPI-plakplaatjes niet verbeschikbaar

Groetjes van jouw neef Jan