Beeld: NOS Livestream

De Boer: ‘Bergwijn is toch die mafkees van Feyenoord?’

Op de persconferentie van zojuist heeft bondscoach Frank de Boer toelichting gegeven op de selectie die hij meeneemt naar het EK. Ook legde hij uit waarom Berghuis wel, en Bergwijn niet de schifting heeft overleefd. “Bergwijn is toch die mafkees van Feyenoord?” vroeg hij naar eigen mening retorisch aan de journalist die hem de vraag stelde.

 “Ja nee, ik wil die dwaas niet in mijn team hebben hoor. Tuurlijk, Berghuis heeft nauwelijks gespeeld bij Tottenham, maar dan heb ik liever een speler die maar half fit is, dan iemand die mijn andere jongens op de training de benen breekt. Mijn hemel wat vind ik dat een sneu figuur zeg”, lichtte De Boer toe terwijl hij een briefje onder zijn neus geschoven kreeg. 

Nog voor hij het briefje las, brieste hij verder. “Die Bergwijn, daar kun je gewoon niet op bouwen. De gedachte alleen al dat hij bij al die wedstrijden naast me op de bank zou moeten zitten. Alsjeblieft zeg.” Een ongemakkelijke stilte viel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van mij mag het best over sportvrouwen gaan, maar zover ik weet heeft De Boer daar geen enkele van geselecteerd, dus dan houdt het op.