Mark Felton Productions, YT - Nancy Beijersbergen, Shutterstock.com

Chaos compleet: Hermann Göring stapt uit FvD

Een flinke tegenvaller voor Thierry Baudet. Na het verlies van Wybren van Haga, heeft nu ook Hermann Göring zijn partij verlaten. Het Forum voor Democratie moet verder zonder zijn luchtvaartwoordvoerder.

“We gaan als vrienden uit elkaar,” benadrukt de oud-gevechtspiloot. “Het gaat echt om een verschil in stijl. Thierry wil graag provoceren, en ik wil graag Engelse industriesteden bombarderen. Dat gaat elkaar dan toch in de weg zitten.”

Volgens ingewijden liggen Göring en Baudet al langer met elkaar overhoop. Göring zou zich hebben geërgerd aan het coronastandpunt van zijn partijleider. Omgekeerd zou Baudet zijn luchtvaartwoordvoerder verwijten dat de Luftwaffe in 1942 niet in staat bleek om de Duitse troepen bij Stalingrad afdoende te bevoorraden.

Desondanks benadrukken de twee politici ook in de toekomst te blijven samenwerken. Groep Göring gaat als onafhankelijke fractie verder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tante Corrie, dat lijkt mij sterk. Tatoeages waren toentertijd in Duitsland niet populair.
De gasten van de vele drukbezochte kampen kregen evenwel wel als toegangsbewijs een tatoeage, meestal op hun arm.
Ik heb evenwel nooit gelezen dat de familie Göring daar haar zeldzame vakanties doorbracht.

gravatar

Deze hitlerum overtreedt de wet van Godwin. Die wet zegt: “Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi’s of Hitler tot 1”.
Met andere woorden, pas na lange discussie… Enfin u kunt de rest zelf wel invullen.

Reageer
gravatar

Beste Jan, dit is een nieuwsbericht, geen discussie. Die opent u zelf, en u steekt meteen van wel met woorden als “nazi’s” en “Hitler”. Dus u bent in overtreding. Voor straf moet u het complete oeuvre van T.B. uit uw hoofd leren en opzeggen met uw hoofd en handen gestoken in een schandpaal op de Dam.