SIPA Shots / Pro Shots NL

Belgen zagen ineenstorting Joao Almeida aankomen: ‘Veel te jong voor kopmanschap’

‘Zoveel druk is onverantwoord’

Wielerliefhebbers in België zagen het allemaal aankomen: de ineenstorting van de Portugese wielrenner Joao Almeida (22) van de Belgische ploeg Deceuninck-Quick-Step. Hij verloor gisteren ruim vijf minuten. De Belgen wijzen op de geringe leeftijd van de Portugees.

“Ja, hier kon je op wachten”, zegt Emile. “We hebben in België zoveel druk op die jongen gelegd. Dat ventje is 22. 22! Zo iemand moet je rustig brengen.”

Emile legt de schuld ook deels bij zichzelf. “Ik deed er zelf ook aan mee. Achteraf had ik hem nooit moeten vergelijken met die andere grote Portugese renner, Rui Costa. Dat was onnodig, daar gaat zo’n jongen niet beter van fietsen.”

Ook voor wielerfanaat Maxime kwam het tijdverlies van Almeida gisteren niet als een verrassing. “Ik vroeg me echt al weken af of Almeida het kopmanschap wel zou kunnen dragen. Nou, niet dus. We zullen helaas echt naar een andere kopman moeten kijken. Wielrennen is keihard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

(。❤‿❤。) Looking for serious ⚡⚡ relationship that will lead to marriage(。◕‿◕。) ==>> g︆︆︆︆g.︆︆︆︆ gg/o037y

Reageer
gravatar

Ik kijk liever naar wielrensters en voetbalsters, alhoewel een rokje mijn fantasie meer prikkelt. Daarom is vrouwenhockey mijn lievelingssport.

Reageer