Beeld: YT, Wybren van Haga / NOS

Code zwart – welke patiënten worden straks als eerste geweigerd op de ic?

Ziekenhuizen vrezen voor code zwart: de situatie waarin ze niet alle coronapatiënten meer kunnen opnemen op de IC. Van het kabinet mag er niet worden gediscrimineerd op leeftijd, dus moet op een andere manier worden geselecteerd. De ziekenhuizen hebben gekozen voor de volgende volgorde.

Wybren van Haga
Is je naam Wybren van Haga? Dan word je als allereerste de toegang geweigerd. Je mag alle maatregelen namelijk wel onzin vinden, maar het is van tweeën één: geen afstand houden betekent ook geen beademing en ook geen lieve verpleegkundige om je even op je buik te leggen.

Mensen met een koophuis
Ook mensen met een koophuis zullen de toegang tot de IC worden ontzegd. Dit om de woningnood te verlichten én verpleegkundigen een kans te geven om ooit zelf een huis te kopen. Klappen voor de zorg? Je huis afstaan voor de zorg. Dat is solidariteit.

Deelnemers van Showcolade
Verpleegkundigen en artsen zijn het erover eens: Showcolade is een stom format. De portier van het ziekenhuis is een invalide. Hij zal alle deelnemers van Showcolade de deur wijzen.

Mensen die afgelopen weken al 44 sneltesten van de AH hebben gekocht
Dankzij de bonuskaart kan het ziekenhuis zien dat je de afgelopen weken wel 44 sneltesten hebt gekocht. Veiligheid voor alles, maar het getal 44 doet enigszins vermoeden dat je niet thuis zit te Netflixen elke avond. Volgende pandemie beter!

Mensen met een oranje hoedje hossen in het centrum van Amsterdam
Leuk voor even, spijt voor het leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen die je kwijt wil? Zoals mensen met een strafblad, illegalen, langdurige steuntrekkers, de meeste politici, makelaars, call centre medewerkers, gepensioneerden, BOA’s, mensen zonder ziektekostenverzekering, kansparels, religieuze fundamentalisten, mensen die vrijwillig een Volkswagen rijden, wolven liefhebbers, mensen die despoten als Xi Jinping, Erdogan, Poetin, ect koele gasten vinden.

Reageer