beeld: Omroep West

Kringloopwinkelier hoopt dat er snel weer eens wat stijlvolle mensen doodgaan

Een vintage walnoot kleurig dressoir, een gemêleerde donkergroene sofa, Finse hanglampen, het is allemaal nergens te vinden in de kringloopwinkel in Medemblik van Dirk Plathoven. Hij stoort zich aan het feit dat de afgelopen maanden enkel smakeloze mensen zijn overleden.

“Je ziet ze van mijlenver aankomen hobbelen met hun Pax-kast, nee daar worden we blij van hoor,” zegt Dirk terwijl hij meewarig zijn zaak in tuurt. “Brakke koffietafels van de Kwantum, versleten IKEA-slaapbanken met pisvlekken, een afbrokkelende uitgave van Knielen op een bed violen van Jan Siebelink, ja het zijn nou niet bepaald de stijlvolle parels die het loodje leggen de laatste tijd.”

Plathoven heeft zijn hoop vooral gevestigd op de nabijgelegen villawijk. “Mensen hier willen ook spullen met een natuurlijke uitstraling, fris, met veel contrasten maar ook eenvoud, functioneel en tegelijkertijd sfeervol. Wat dat betreft is het goed dat er steeds meer operaties worden uitgesteld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn veel stervelingen gestorven in verpleeghoogbouw, maar daar verblijven geen mensen met veel slappe was. Formica tafels, keukenstoelen en stalen bedden, dan heb je het wel gehad.

Reageer