Jamin Gray / Flickr

Karaoke-koning ondergaat medische ingreep om hoge eindnoot in ‘Take On Me’ te kunnen zingen

Het is de trend van het moment: een chirurgische ingreep ondergaan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook karaoke-koning Vincent (31) doet hieraan mee. Hij gaat onder het mes om de eindnoot in Take on Me te kunnen zingen.

“Ik probeer al jaren die hoge E5-noot te halen, maar zonder succes”, vertelt Vincent. “Mijn vriendin heeft me meermaals in mijn ballen getrapt, onder andere om in de buurt te komen van die hoge noot, maar het mocht niet baten. Vandaar dat ik het nu over een andere boeg gooi.”

Voor deze bijzondere ingreep, moet Vincent naar Turkije. Op zijn zolderkamer demonstreert hij wat de Turkse dokters voor hem kunnen betekenen: “De meeste mensen doen een beetje van ‘Take oooon meeee (take on me), take meeee oooon (take on me), I’ll beeee gooone, in a day or twooooooooo’ en bij die laatste noot schreeuwen ze het dan uit. Twoooo, hoor je? Twoooo! Die noot is technisch voor geen enkele persoon op aarde haalbaar, maar voor mij straks dus wel!”

Deze eerste ingreep is volgens Vincent nog maar het begin. “Binnenkort zal ik naar Thailand reizen voor een kunstheup zodat ik nog soepeler word in mijn bewegingen voor Whenever, Wherever van Shakira. Daarnaast heb ik plannen om een tweede paar stembanden achter in mijn keel te laten zetten. Dan kan ik straks eindelijk ook in mijn eentje You are the one that I want zingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach kom nou, twee gestreept octaaf (5) een hoge toon? Als ik Leo tegen zijn ballen schopte haalde hij met gemak de zes gestreepte octaaf (E9*).

* Noot van de redactie:
E9 is meer dan 10 kHz!

Reageer
gravatar

Loesepoes, door jouw toedoen heb ik nu een stem van een hoge sopraan. Is dat de reden dat jij van mij wilt scheiden? Ik kan niet van je af. Andere vrouwen willen geen man met een sopraanstem.