shutterstock.com/KatyaZarya

Zaaikalender: welke stoeptegels kan je deze maand al in de tuin leggen?

Houd jij ook zo van het buitenleven? Lekker terug naar de natuur in je eigen tuin? Leg je gazon dan vol met tegels. Hobbytuinier Henny, een vrouw met echte grijze vingers, geeft tips voor het aanleggen van jouw eigen grijze oase.

Deze tegels kan je volgens Henny in april al in je tuin leggen:

Reguliere stoeptegel
De klassieker! Als je deze tegel consequent over het hele gazon legt, is jouw tuin niet meer te onderscheiden van eender welke straathoek. Populair onder stoeptegelliefhebbers is ook het niet in gebruik nemen van de tuin. Laat het onkruid lekker tussen de tegelranden doorkomen en kijk vanuit je luie stoel, vanachter het raam uit over je creatie.

Gladde betontegel
Jij gaat voor chique. De gladde betontegel is DE tegel voor de moderne tegeltuin. Daarnaast is de gladde betontegel net als de meeste tegels wintervast, en kan je er het hele jaar rond van genieten. Hij blijft namelijk gewoon grijs! Combineer de gladde betontegel met een loungeset van geweven kunststof met rotanlook, het liefst ook in grijstinten.

Klinker
Met de klinker haal je de romantiek in huis. De klinker is een ongecompliceerde steen, die je vindt in verschillende verschijningsvormen en past goed bij de echte natuurliefhebber. Geen enkele klinker is namelijk dezelfde! Het is dan ook altijd een verrassing welke klinkers je uiteindelijk in de tuin zal hebben liggen, nadat je ze gelegd hebt.

Succes!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de gladde tegel – mits goed niet onderhouden – kun je bovendien nog een natuurlijke curlingbaan aanleggen. En dat zonder koelmachine! Verder in de winter te gebruiken als ondergrond voor je eigen natuurijsbaan!

Reageer