Beeld: YT / Jari Kloppenburg

Amateurwielrenner gooit als een echte prof al zijn afval in de natuur

De 29-jarige amateurwielrenner Bart Brunswijk uit Amstelveen neemt zijn hobby steeds serieuzer. Sinds kort gooit hij daarom ook zijn afval gewoon in de natuur. “Als een echte prof.”

“Als je tijdens het fietsen bijvoorbeeld zo’n steil duintje richting Zandvoort moet beklimmen is het erg fijn om dat extra gewicht van Snelle Jelle-papiertjes te kunnen lozen”, legt Bart uit. “Veel beter dan stoppen om het in een prullenbak te gooien, want op die manier haal ik nooit dertig gemiddeld op Strava.”

Op de vraag of Bart het niet asociaal vindt dat hij alles in de natuur gooit zegt hij: “Ik vind gewoon dat de overheid speciale afvalzones langs wielerroutes moeten aanleggen. De Posbank, de Utrechtse Heuvelrug, Ronde Hoep, het hele gebied rondom Vaals, allemaal plekken die prima zouden kunnen dienen als afvaldump voor bijna-profs als ikzelf. Gisteren 30,4 gemiddeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

✅✅ Hi .. ❤ do you mind being mastur︆︆bated tog︆︆ether?❤ w︆︆rite me here ✅✅==>> ︆︆v︆︆.︆︆︆︆ ht/OauMm

Reageer