Beeld: YT / CDJA

De Jonge: voorlopig geen vaccinaties met Janssen, want we willen graag risico nemen

Het Janssenvaccin blijft voorlopig op de plank liggen. Hoewel het vaccin uiterst effectief is tegen het coronavirus, wil Nederland volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge graag risico lopen.

"Het EMA is momenteel aan het onderzoeken of het vaccin inderdaad een kleine kans op trombose veroorzaakt", aldus De Jonge. "We gaan er natuurlijk van uit dat het wel meevalt, maar in de tussentijd is het belangrijk om zo veel mogelijk risico te lopen. Daarom wachten we het onderzoek af en zullen we tot die tijd mensen nodeloos blootstellen aan het coronavirus."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meester De Jonge was eens een verstandige onderwijzer. Op de televisie gedraagt hij zich nog steeds als onderwijzer, maar helaas is het verstandige ervan af sinds hij in de politiek zit.

Reageer