Beeld: NOS - NTR

Grote zorgen bij Hugo de Jonge om mensen die vaccin willen

‘Groep vaccin-accepteerders onacceptabel groot’

Het is een hoofdpijndossier de luxe voor Hugo de Jonge: mensen die een vaccin tegen corona willen. Deze groeiende groep vaccinaccepteerders lijkt totaal ongevoelig voor angstverhalen over bijwerkingen en bouwt volledig op de adviezen van de EMA en hun eigen gezond verstand. Hoe hiermee om te gaan?

“Helaas zijn er steeds meer mensen die het risico van een extreem zeldzame bijwerking acceptabel achten”, zegt Hugo de Jonge. “Ze hebben dan ergens, waarschijnlijk de mainstream media, gehoord dat de kans op een verkeersongeluk of covid zelf vele malen groter is, en besluiten daarom het vaccin te zullen accepteren. Het is dan de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat mensen geen toegang tot het vaccin krijgen.”

Om meer mensen ervan te weerhouden een vaccin te willen, is de overheid nu een campagne gestart met influencer Tisjeboy Jay. “Tisjeboy Jay kan mensen in hun eigen taal vertellen waarom ze doodsbang moeten zijn. We zijn heel blij dat hij ons wilde helpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

E: mainstream medium (mv media)

NL: 1. persoon die contact legt met de hoofdstroom van geesten van overledenen
2. medium op het niveau van groep zeven v.h. basisonderwijs (vb de Telegraaf, de NOS)
3. massa-informatieverspreider (afk. massamedium)

Reageer