Shutterstock.com / Realstock

Begin mei avondwandeling zonder hond mogelijk dankzij Fieldlab-experiment

Na 22:00 uur vrij kunnen bewegen op straat zonder hond: het lijkt nog ver weg, maar dankzij een pilot van Fieldlab wordt het begin mei voor een selecte groep Nederlanders waarheid. In tien verschillende plaatsen in Nederland mogen burgers ’s avonds de deur uit. Met een negatieve coronatest die maximaal 24 uur oud is, een gezondheidscheck bij het verlaten van het huis, een app die je bewegingen monitort en twee dagen na de bewuste wandeling een nieuwe test, kunnen de gelukkigen een blokje om in de avonduren.

Op deze manier wil minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid meer informatie vergaren over hoe het virus zich verspreidt tijdens een nachtelijk ommetje. De proef is onderdeel van een reeks experimenten waarmee duidelijk moet worden hoe de samenleving langzaam maar zeker weer open kan gaan, ondanks falend vaccinatiebeleid. Zo wordt eind mei in samenwerking met Jumbo en Albert Heijn geëxperimenteerd met het aanschaffen van alcohol na 20:00 uur en mogen ouders van buiten sportende kinderen half september hun zoon of dochter op gepaste afstand aanmoedigen langs het veld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil vanouds graag tegen een boom urineren, vooral in het donker. Een groter genot bestaat voor mij niet. Ik heb echter geen hond, want ik haat die ondieren. Dat bleek echter geen probleem te zijn, want mijn excuus dat ik dringend mijn hondje moet uitlaten wordt altijd geaccepteerd.

Reageer
gravatar

Ik wil wijzen op een fout die momenteel helaas algemeen is. In het woord “fieldlab” is volgens mijn bescheiden mening de letter “d” onjuist. Ik meen dat de juiste spelling “fieltlab” is, gezien het feit dat het gaat om een doortrapt laboratoriumonderzoek. Maar ik kan het natuurlijk aan het verkeerde eind hebben. Dan hoor ik dat graag.

Reageer