Shutterstock - KIRAYONAK YULIYA

Man houdt alleen van pure chocolade

Yuki houdt alleen van pure chocolade. Elke andere soort verdient volgens de 32-jarige creatieveling uit Amsterdam-Oost de naam ‘chocolade’ niet.

“Kom bij mij niet aanzetten met een percentage onder de 80 procent”, zegt Yuki. “Dat betekent 80 procent cacao”, voegt Yuki eraan toe. “Ik weet niet of je dat weet. Cacao is bitter, dus chocola hoort ook bitter te zijn. Zo simpel is het.”

“Melkchocolade mag alleen nog verkocht worden om kleine kinderen aan de smaak te laten wennen, maar iedereen die na z’n achtste verjaardag nog steeds melkchocolade eet komt wat mij betreft in aanmerking voor speciaal onderwijs”, aldus de man die z’n eigen chiliplanten op het balkon heeft staan omdat de madame jeanettes van de Surinaamse winkel niet scherp genoeg zijn.

“Ik bedoel: ontwikkel je smaakpapillen een beetje. Je gaat een goede gin ook niet mixen met iets, toch. Oh, haha, dat doe jij wel? Ik drink gin echt alleen puur, ik kan niet tegen die zoetigheid van tonic”, vervolgt de verzamelaar van graphic novels. “Wist je trouwens dat witte chocolade helemaal geen chocolade is?”

Terwijl het gesprek langzaam richting de plannen voor het aankomende weekend kabbelt vraagt Yuki zich af of het mensen is opgevallen dat hij sinds kort een ringetje in zijn oor draagt. 

“Heb ik trouwens al eens verteld dat ik uitsluitend rokerige whisky’s drink?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goede vent.
Chocola is chocola, dat lichtbruine spul herinnert sl*chts aan diarree.
Grote kans ook dat je het ervan krijgt.

Wel eens gekeken waarmee ‘kinderchocola’ opgevuld wordt? Soms regelrecht met gewone boter.

Reageer