Shutterstock.com / Studio Speld

Prachtig statement: Qatar laat arbeiders werken in shirts met ‘human rights’ erop

Steeds meer landen maken een statement tegen de verschrikkelijke omstandigheden waarin onderbetaalde werkkrachten de stadions voor het WK 2022 moeten bouwen. Na Noorwegen, Duitsland en Nederland spreekt nu ook Qatar zich uit: het golfstaatje laat de arbeiders in T-shirts met de tekst ‘human rights’ verder werken aan de stadions.

“Wij staan voor respect op en buiten het veld”, zegt sjeik Al-Thani, voorzitter van de Qatarese voetbalbond. “Mensenrechten moeten altijd gerespecteerd worden. Ik denk dat we met dit statement echt impact maken. De hele wereld kijkt momenteel naar onze arbeiders, dus het is niet te missen.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“(…) jullie vreselijke normen en waarden.”
De emir bedoelt waarschijnlijk onze wormen in Naarden. Die komen in de woestijn niet voor, daarom vindt hij ze vreselijk.

gravatar

“Steeds meer landen maken een statement tegen…”
Beter:
Steeds meer landen verklaren zich (statementen zich, red.) tegen de verschrikkelijke omstandigheden (…)

Reageer