Koningin Elizabeth zegt interview met Nieuwsuur af

Mr Pics / Shutterstock.com

Koningin Elizabeth zegt interview met Nieuwsuur af

Koningin Elizabeth komt toch niet naar Nieuwsuur. Het Engelse staatshoofd heeft het interview afgezegd omdat ze naar eigen zeggen tijd nodig heeft om zich voor te bereiden op een gesprek met premier Boris Johnson.

Bij Nieuwsuur reageren ze teleurgesteld. “Dit was een unieke kans om de Engelse koningin eens wat vragen te stellen over de koloniale opvattingen binnen Buckingham Palace”, zegt hoofdredacteur Joost Oranje. “Mariëlle Tweebeeke had de vragen klaar en Arjan Noorlander had in het archief al een leuk filmpje gevonden over prinses Diana. Jammer dat we Your Majesty niet te spreken krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb van een ontslagen hofdame, wier naam ik niet zal noemen, vernomen dat Hare Koninklijke Hoogheid binnenskamers in paleis Huis ten Bosch een opvliegend karakter heeft. Maar vertel dat alsjeblieft niet door.

gravatar

Politieke manipulatie bestaat al op gezinsniveau.
Zo is het misschien ook (aan het Britse hof) met de opmerkingen van ‘hoe zal Archie eruitzien?’ De belangensfeer van de kraamverpleegster. Het lijkt op de goedbedoelde vraag ‘waar kom je vandaan’ waar buitenlanders zich zo aan kunnen hinderen. Soms wordt die vraag wel gesteld in de vorm van de sociale controle die ook een afwijking kan zijn. Maar evenzo is het ‘zich gediscrimineerd voelen’ vaak eigenliefde of zelfmedelijden.
Als vandalen de zaak naar de kloten halen en bergen vuil achterlaten met hun gettoblaster, dan zeggen de aardige vrouwen ‘wat leuk’.
Het is als wanneer je een koffie op straat koopt en je moet in plaats van 2 plots 5 euro betalen, en je doet uit beleefdheid alsof je het niet door hebt. Veel van de Britse humor zat zo in elkaar tot het land werd gedomineerd door Amerikanen.
Het draait dus om (astrale) begoocheling.
Glamour of astrale begoocheling lijkt een dubbelzinnig iets maar kan (als satire) ook integer zijn, echter van alle landen is zij het sterkst ontwikkeld in de VS, waar de mensen bang zijn aangelegd en zich (met intense emotie) over de angst heen zetten.

Reageer
gravatar

Zo ken ik een verhaal van een meisje van acht dat vertelde van een pedofiel die ze gezien had, het kind was op school een voortrekker, ze was ergens anders thuis aan het spelen met vriendinnetjes. Ik was daar toevallig en ik begreep dat het om iemand van de plantsoenendienst ging maar dat het onwaarschijnlijk was dat het een pedofiel was. Ik verwonderde me een beetje dat die kinderen zo goed weten wat een ‘pedofiel’ is. Maar de moeder begon zich te verlustigen hoe hem dood te martelen. Ik zei vat het niet te zwaar op.
Ze had net Osama Bin Laden gelezen. Later vroeg ik hoe het ging met die mensen, het kind was nu wat ouder maar nog minderjarig maar ‘deed het met oudere mannen’.
Hieraan toegevoegd verwonderde ik me ook over de juichstemming van sommige mensen toen pedofilie werd vermoed bij de kerk of bij Jehova’s getuigen. Ik zei ik word er niet blij van. Maar ze zien het als geweldig dat soort clubs of sekten een trap na te geven. Zo is het ook met het koningshuis. Denk aan de moeder. Het draait om moraliseren. Het staat op hetzelfde astrale vlak, en het is de oorzaak van het probleem.

Lees: self-righteousness.