shutterstock.com/Volodymyr TVERDOKHLIB

Lockdown moeheid: Marline pleit voor gratis partneropvang

Nu de lockdownmaatregelen steeds verlengd worden, weet Marline het zeker: het is hoog tijd voor gratis partneropvang in Nederland.

Marline: “Het is belachelijk dat wij hier nog zo ouderwets in zijn. Het zal in het begin vast even wennen zijn, maar ik weet zeker dat mijn vriend het heerlijk vindt als hij er eenmaal is.”

Ruim tien maanden zitten Marline en haar vriend Bob nu samen thuis. Marline: “Veel mensen zijn terughoudend over partneropvang, maar ik zie alleen maar voordelen. Hij leert met anderen delen, er wordt op ‘m gelet en hij haalt ‘s middags gegarandeerd een frisse neus. Soms zelfs met een bolderkar! Nu zit ‘ie vooral achter de computer of te gamen.”

Marline vervolgt: “Daarnaast is een partnerdagverblijf heel goed voor je sociale vaardigheden. ‘Hoe communiceer je vriendelijk? Hoe houd je rekening met elkaar? Hoe ga je om met de behoeftes van anderen?’ daar valt voor Bob nog van alles te halen.”

Marline hoopt ook dat de partneropvang Bob stimuleert om wat meer buiten te spelen met anderen. “Hij ziet hier thuis niemand meer en speelt alleen nog maar met zichzelf, dat is toch sneu?”

Marline is inmiddels een petitie gestart.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *