NOS

Kabinet komt criticasters tegemoet: ‘Scholen open, leerlingen blijven thuis’

Er leven zowel binnen het OMT als de samenleving nog altijd veel zorgen over het heropenen van de scholen. Het kabinet heeft nu besloten de criticasters tegemoet te komen: de scholen gaan open, maar de leerlingen blijven thuis. 

“Heel veel ouders willen gewoon dat de scholen opengaan”, zegt Wopke Hoekstra, die hier gek genoeg het woord over voert. “Maar volgens veel experts is het niet verantwoord als veel kinderen de hele dag dicht op elkaar gaan zitten. Daarom hebben we gekozen om de scholen open te doen, maar de leerlingen thuis te laten. Zo houden we ons aan onze beloften, en houden we ook de virologen te vriend.”

De scholen laten weten heel erg in verwarring te zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *