Overheid tuigt in allerijl speciale celstraten op

De overheid gaat in allerijl speciale celstraten optuigen. Hier kunnen mensen die zich niet helemaal lekker bij hun hoofd voelen, zich laten opsluiten.

Volgens minister Hugo de Jonge is er vanaf volgende week al celcapaciteit voor zo’n tienduizend mensen. “We nemen morgen symbolisch de eerste relschopper gevangen, een hooligan uit Veghel, en daarna gaan we snel opschalen. De verwachting is dat we volgende week tienduizend mensen per dag gevangen kunnen zetten, in februari hopen we dat nog verder op te schalen tot vijftigduizend mensen per dag. Een ongekende logistieke operatie.”

Zoveel mensen gevangenzetten, het klinkt heel daadkrachtig. Toch is er ook veel kritiek op overheidsaanpak. “Ze schrikken weer veel te laat wakker”, zegt opiniemaker Kustaw Bessems. “De avondklok is vorige week dinsdag al bekendgemaakt, nu pas komt de overheid met een plan om al die mensen massaal in hechtenis te nemen. Je had dit toch kunnen zien aankomen?”

De Jonge wijst alle kritiek van de hand en vindt dat we nu vooral vooruit moeten kijken. “Het is voor iedereen belangrijk om te weten wanneer die zich moet laten opsluiten”, legt hij uit. “De symptomen zijn als volgt. Eén: Je bent buiten na 9.00 uur ‘s avonds zonder goede reden. twee: je hebt een steen in de hand. drie: je wilt die steen tegen een ruit gooien. vier: kom voor de zekerheid maar meteen naar de celstraat als punt één voor jou van toepassing is. We moeten het met z’n allen het zekere voor het onzekere nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De afstand tussen de absurde hetze van de gezondheidsfundamentalistische Nederlandse overheid en de rellen is kleiner dan die tussen de opruiende uitspraken van Trump en de ludieke inbraak in het Capitool in de stijl van de provo’s.

gravatar

Corona is het gevolg van de daarvoor besloten verdere restricties op roken.
Inclusief de crimineel hoge tabaksprijzen.

gravatar

Den Boschkabouters roken graag elke dag en hasjpijpje. Dat is ons enige genoegen sinds wij na negen uur ‘s avonds niet meer naar buiten mogen van de reus Rutte. De avond en nacht is juist de tijd dat wij al eeuwig Den Bosch onveilig maken.

gravatar

Vage kennis Maria,
Je kunt jouw moeder niet kwalijk nemen dat zij bang is, dat jij door te vurig masturberen te heet wordt en in brand vliegt.
Mijn advies is om zo gauw mogelijk een vriend te vinden, die jou wil blussen met zijn slangetje.
Lieve Lita