evrymmnt / Shutterstock.com

Ouders die kleuters thuis onderwijzen blij dat kennis van vormen en cijfers wordt opgefrist

‘Wisten jullie nog hoeveel ‘8’ is?’

Voor ouders die hun kinderen thuis moeten onderwijzen blijkt de lockdown een leerzame periode. Veel kennis die is weggezakt wordt door het helpen bij het huiswerk van de kinderen weer opgefrist. Voor ouders van kinderen in de kleuterschoolleeftijd is het bijvoorbeeld een goede kans om zelf alle vormen en cijfers nog een keer door te nemen.

“Kennelijk komen kippen uit eieren. Krokodillen blijkbaar ook, maar die zijn super veel enger dan kippen”, zegt Jonathan (35), de papa van Sanne (4). “Ergens wist je dat natuurlijk nog wel, maar het is kennis waar je niet meer zoveel meer mee doet als je de leeftijd eenmaal ontstegen bent. Wisten jullie trouwens nog hoeveel ‘8’ is? Eerlijk zeggen.”

Ouders van oudere kinderen merken vaak dat ze hun spruit niet eens meer kunnen helpen met hun schoolwerk. “Ik vind niet dat je van volwassenen mag verwachten dat ze het lijdend voorwerp kunnen aanwijzen of dat ze weten dat reptielen warmbloedig zijn”, zegt Lucia (37), de mama van Jesse (10). “Of zijn die koudbloedig? Dat is hogere wiskunde. Ik bedoel maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vrees dat haar eega Jonathan (35) het daar niet mee eens zal zijn. Mogelijk maak je meer kans bij de ongehuwde Lucia (37).