goodbye2020

Overheid belooft: online festival valt net zo zwaar tegen als echt nieuwjaarsfeest

‘We gaan voor die herkenbaarheid’

Om ervoor te zorgen dat jongeren oud en nieuw thuis vieren, organiseert de overheid een online festival. Gekozen is voor een feest dat sowieso zwaar zal tegenvallen, zodat mensen het ‘echte oudejaarsgevoel’ krijgen.

Het online feest, GOODBYE2020, heeft een urenlange digitale wachtrij, waarbij een norse beheerder beslist of je naar binnen mag. “Het moet realistisch zijn”, vertelt organisator Huib Jossema. Hij doet er alles aan om te zorgen dat hele vriendengroepen besluiten te komen, terwijl iedereen eigenlijk liever iets anders zou doen. “We gaan echt voor die herkenbaarheid.”

Een toegangsbewijs voor het online festival kost 0 euro. De organisatoren beloven plechtig dat je na afloop niettemin het gevoel hebt dat je veel te veel betaald hebt. Ze zoeken nog naar manieren om zo onhandig mogelijk je digitale jas op te laten hangen. “Het wordt stressen om dat op tijd af te krijgen. Maar we zijn met een team van knappe koppen, dus dat komt vast goed”, aldus Jossema.

Ook komen er geheel in stijl een hoop artiesten die al jaren niet meer relevant zijn, en die er helemaal geen zin in hebben. Jossema: “Je moet van een afstand kunnen zien dat ze denken: ‘ik doe nog twee nummers en dan ben ik hier weg’. Dat maakt een oudejaarsfeest compleet.”

Daar moeten we dus bij zijn. Wij hebben er in ieder geval onwijs veel zin in!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *