Shutterstock / serato

Epistemologen waarschuwen: er is nog veel onzeker

'Aard van onze kennis allerminst duidelijk'

We weten nog heel weinig. Daarvoor waarschuwen 300 epistemologen in een open brief. “Er is heel veel onzekerheid over de aard en de oorsprong van onze kennis.”

Volgens de epistemologen moeten we oppassen dat we niet te snel conclusies trekken. “Al wat we denken te weten is gebaseerd op onderliggende uitgangspunten waarover we, als punt bij paaltje komt, net zo weinig zekerheid hebben als datgene waarmee we onze zoektocht naar de uiteindelijke rechtvaardiging van ons weten begonnen. We moeten daarom opletten dat we in onze zoektocht naar kennis niet gedragen als de baron van Münchhausen die zich aan zijn eigen haren uit het moeras trok.” 

De epistemologen gaan er niet vanuit dat er binnenkort meer duidelijk wordt. “We zullen met z’n allen moeten leren leven met onzekerheid. Dat is misschien geen boodschap die mensen graag willen horen maar het is helaas niet anders. Ironisch genoeg is die onzekerheid een van de weinige zekerheden die we hebben.”

De open brief van de epistemologen is niet de eerste waarschuwing die recent te horen is geweest uit wijsgerige hoek. Eerder waarschuwden ontologen dat het zijn de komende tijd moet worden uitgesteld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaan de epistemologen ook onderzoek doen naar opzettelijke depopulatie? Wappies van QAnon hebben daar onderzoek naar gedaan.

Zo kun je op QAnon Nederland lezen dat er grote granieten zuilen op een heuvel in de Verenigde Staten, Elbert County, Georgia staan die het verklaren en wat we moeten doen.

https://qanonnederland.wordpress.com/2019/06/03/opzettelijke-depopulatie/

Het schijnt dat George Soros erachter zit. Zijn motto is: “Geef de lezers de informatie die wij willen dat zij hebben en probeer ze allemaal te hersenspoelen.”

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

De zekerheden zijn energetisch, ze liggen in de wetten van de natuur.
De (overdreven) materiële zekerheden die we willen zijn de onzekerheid over ons voortbestaan als soort.

Reageer