Shutterstock / Studio Speld

Gemuteerde Hugo de Jonge pakt coronacrisis 70 procent sneller aan

In Den Haag is een gemuteerde versie van Hugo de Jonge aangetroffen. De variant op de minister pakt de coronacrisis tot 70 procent sneller aan dan het origineel.

“In de basis gaat het om dezelfde minister”, legt hoogleraar politicologie Joop van Holsteyn van de Universiteit Leiden uit. “Een goed bedoelend bestuurder die hard werkt, maar in een crisis van deze omvang de controle verliest. Deze mutatie werkt alleen maar sneller. Dat betekent dat hij noodzakelijke dingen sneller regelt, sneller ingrijpt als de cijfers daarom vragen, maar ook sneller met een app zonder toegevoegde waarde komt.” 

Volgens Van Holsteyn moeten collega-ministers op hun hoede zijn. “De gemuteerde De Jonge zal alle moeilijke dossiers van ze willen afpakken. De stikstofcrisis, PFAS, migratie, de toeslagenaffaire, alle splijtzwammen wil hij naar zich toetrekken. De gemuteerde De Jonge streeft ernaar om 70 procent impopulairder te zijn dan het origineel.”

“Deze nieuwe situatie biedt ook kansen”, sluit Van Holsteyn hoopvol af. “Zijn spreeksnelheid ligt veel hoger. Dat scheelt op weekbasis makkelijk vier uur. Allemaal tijd die mensen aan kostbare zaken kunnen besteden, zoals hun gezin, of een uur per dag om met hun voorhoofd tegen het raam te leunen terwijl het regent en waait en ze zich hardop afvragen of alles nog wel goed komt, ooit.”    

Het is nog onduidelijk of de mutatie van Hugo de Jonge in staat is om het bestrijden van de coronacrisis te combineren het met CDA-lijsttrekkerschap. Het lijkt analisten geen goed idee. Zij vrezen dat de gemuteerde Hugo de Jonge kansloos is tegen de gemuteerde Mark Rutte, die naar verwachting nog zeker een eeuw verder wil regeren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hugo de Jonge is de man van 1000 doden. Per week vallen er in ons land ruim 500 Covidslachtoffers. Door toedoen van Hogo de Jonge is het vaccineren twee weken vertraagd. Reken dus maar uit. Maar het kan Hugo de Jonge niets schelen. Die zingt liever een liedje bij All you need is love.

Reageer
gravatar

Lieve schat,

Heb jij de druppeltjes van de dokter voor jouw lieve prikoogjes gebruikt?
Dit geinig bedoeld artikel vond ik trouwens ook vier alinea’s te lang. Ik viel erbij in slaap.

Jouw Dodo
xxx

gravatar

Over het algemeen kan iemand die de verkeerde kant op werkt, beter heel rustig aan doen en zeker niet keihard werken.
Daarom graag Mark en Hugo om-muteren tot peuters en met een schepje een zandbak in sturen. Een ballenbak mag ook, ware het niet dat de Ikea’s zijn gesloten.

Reageer