Cosmin Iftode / Shutterstock

Ajax ontslaat Promes: ‘Hij heeft stiekem met de politie gepraat’

Ajax heeft Quincy Promes op staande voet ontslagen. De aanvaller heeft achter de rug van de directie om gesprekken gevoerd met de politie.

“Kijk, ik snap heel goed dat de politie geïnteresseerd is in iemand die verdacht wordt van een steekpartij”, zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar. “Maar stap dan gewoon op me af en zeg ‘Edwin, de politie wil met me praten en ik ben van plan om op die uitnodiging in te gaan’. Dan kunnen we zien hoe we daar samen mee omgaan. Dit stiekeme gedoe vind ik echter geen stijl.”

“Promes is een beetje naïef geweest”, denkt Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen. “Als je erop vertrouwt dat een arrestatie niet uitlekt, dan ken je de politie niet.” Ondanks de ophef denkt Driessen dat Promes en de politie er wel uitkomen: “Ik hoor in de wandelgangen dat ze hem voor vier jaar willen vastleggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *