NOS

De Jonge: ‘als alles goed gaat, liggen we op 4 januari achter op schema’

‘We willen zo snel mogelijk beginnen met tijd verliezen’

Eind deze maand wordt naar verwachting het eerste coronavaccin goedgekeurd. Daarna zal Nederland zo snel mogelijk beginnen met achter de feiten aanlopen. “Als alles goed gaat, liggen we uiterlijk 4 januari achter op schema”, aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Volgens De Jonge zijn VWZ en de GGD’s achter de schermen al druk bezig om tijd te verliezen. “Geen mensen opleiden, geen locaties inrichten, laat staan dat we logistiek regelen. Zodat we, als het vaccin eenmaal daar is, meteen verbaasd kunnen ontdekken dat er eigenlijk nog niets geregeld is.”

Als de eerste vaccins eenmaal geleverd zijn, kan al in de maand januari in het hele land geconcludeerd worden dat er geen protocollen zijn zodat er op grote schaal geïmproviseerd zal worden. “We hopen dat we uiterlijk in de eerste week van februari kunnen toegeven dat we het allemaal onderschat hebben. Of dat ook gaat lukken? We zijn er in ieder geval klaar voor. Bij wijze van spreken dan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer