Dutchmen Photography / Shutterstock

Verkiezingsprogramma PVV bijna af: al 10 woorden op papier

Nu de meeste grote partijen hun verkiezingsprogramma hebben gepresenteerd, is het ook voor de PVV tijd haar plannen voor de komende vier jaar te formuleren. Het is een klusje waar Geert Wilders vandaag mee wil beginnen.

De PVV-voorman opent Word, knakt zijn vingers en begint te typen. De eerste zin verschijnt op het scherm. “Dat ziet er goed uit”, denkt Wilders. Hij drinkt een slok koffie en typt een tweede zin. “Lekker tempo ouwe,” zegt hij tevreden. Maar nu wordt het moeilijk: “Dit land is weer van ons” of “dit is ons land.” Wilders krabt even aan zijn wang en gaat voor de eerste optie. “Prima afsluiter.” Tevreden klikt hij op ‘opslaan’. “Niets meer aan doen. De mensen weten wat voor beleid de PVV de komende kabinetsperiode in petto heeft.”

Wilders sluit Word af en opent Twitter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hij kan het beste altijd overal een piano meenemen!

Het beste een kogelvrije vleugel trouwens.
Kan ‘ie de klep omhoog zetten.
Met een extra klep aan de onderkant.

gravatar

IK wil onze toppoliticus Wilders wel even helpen met de belangrijkste punten van zijn verkiezingsprogramma:
Ik (dus de PVV)
– haat de islam, dus alle moslims het land uit.
– wil mijn cultuur in heel ons land.

Reageer
gravatar

Hoewel t partijprogramma en de bewoordingen van Geert Wilders op passende wijze op de hak worden genomen, vind ik de timing van deze Speld post ongepast.

Hij is nu bezig met aangifte tegen een video waar iemand zijn poster beschiet mer een pistool. En hij leeft al 15 jaar ongeveer in onvrijheid en beveiliging met dergelijke dreigementen.

Ik wilvragen aan de redactie: haal deze post even weg. Over 14 dagen kan dat ook nog.

Ook als ik het in alles met Wilders oneens ben, voel ik nog wel de empathie om hem komende dagen met rust te laten, of te steunen in een aangifte.

En daarna mogen we weer gewoon verder met onzinnige ideeen belachelijk maken, politieke rookgordijnen en onmacht/onkunde belachelijk maken. Graag zelfs. Maar wel menselijk graag.

Reageer
gravatar

Bijvoorbeeld iets over het programma van Erdogan ‘absolute macht voor mij’. Alle centjes voor mij. Alle geiten voor mij. En iets over Gollem

gravatar

Ja, onze Geert verdient nu onze onvoorwaardelijke steun in deze moeilijke tijden!

De komende 14 dagen allemaal op hem stemmen!!
En daarna weer niet.