Shutterstock: Moab Republic / flysnowfly / Aneese

Republikeinen plaatsen Wipeout-baan voor ingang stembureaus

In veel van de zwaarbevochten ‘battleground states’ als Florida, Ohio en New Hampshire zijn Wipeout-parcoursen opgebouwd voor de ingangen van stembureaus. Volgens de republikeinse gouverneurs zijn de nieuwe maatregelen hoogst noodzakelijk om stemfraude tegen te gaan.

Kiezers mogen zich op vertoon van hun stembiljet, drie geldige identiteitsbewijzen en een gesigneerde foto van Blake Shelton gaan wagen aan het parcours, 10 meter verrezen boven een enorme bak water. Volgens de Democraten zijn de Wipeout-banen de laatste in een reeks subtiele maar effectieve manieren van Republikeinen om de stembeursgang te ontmoedigen.

Gouverneur Ron deSantis van Florida wil daar niets van weten. “Als je om aan je democratische plicht te voldoen niet eens bereid bent om een halve dag in de rij te staan, de groene-zeep-trap op te lopen, over de grote rode ballen te stuiteren, je in elkaar te laten slaan door door de mechanische boxing-border-wall, rubberkogels van een animatronische Dick Cheney met een jachtgeweer te ontwijken, je in een katapult te hijsen om je richting de stembus te laten schieten om je vervolgens niet te laten verrassen door het laatste verborgen valluik, geloof je dan wel echt in de democratie? Ik denk van niet.”

Hoe de maatregelen stemfraude moeten voorkomen wil deSantis, die de waterbakken in zijn staat met alligators heeft voorzien van een lokaal tintje, niet zeggen. Maar hij benadrukt dat de democratie wordt gewaarborgd. “Het parcours is voor iedereen hetzelfde, wat je ook stemt. Als je gewoon de route naar de stembus hebt afgelegd en op tijd een droog stembiljet inlevert is er niets aan de hand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Texas hebben we de entree naar de stembureaus aangekleed met brandende kruisen. Dan nog even langs de gewapende militie (voor uw eigen veiligheid) en de KKK erewacht.

Reageer