BYonkruud / Shutterstock

RIVM: ‘Ga vandaag niet naar het strand’

‘Zulk lekker weer is het niet’

Het RIVM roept Nederlanders op vandaag niet massaal naar het strand te gaan. Ondanks een onverwacht warme novemberdag wijst het RIVM erop dat het helemaal niet zo lekker is op het strand. 

“Het is dan wel bijna 20 graden, maar het waait ook heel hard”, zegt RIVM-baas Jaap van Dissel. “Ik weet niet of jullie al buiten zijn geweest maar de meeste mensen hebben gewoon hun winterjas aan. De zon schijnt niet eens, en later op de dag kan het gaan motregenen. Dus zulk lekker weer is het niet. Weleens gehoord van de gevoelstemperatuur?”

Jaap van Dissel krijgt bijval van viroloog Marion Koopmans. “Ik heb uurtje in m’n tuin gezeten met een zonnescherm, maar vandaag bruin worden zit er echt niet in. Dus beter blijft iedereen gewoon lekker thuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *