Matt Smith Photographer / Shutterstock

Biden staat voor in de peilingen, maar wat weten we over zijn tegenstander?

Over een week is het zover: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voormalig vicepresident Joe Biden, de kandidaat van de Democraten, staat al maanden ruim voor in de peilingen. Maar wat weten we eigenlijk over zijn tegenstander, de Republikein Donald J. Trump?

De 74-jarige New Yorker Trump is een vastgoedondernemer met een veelgelezen Twitteraccount en slechts vier jaar politieke ervaring. In de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij versloeg hij zijn tegenkandidaten Bill Weld, Joe Walsh, Mark Sanford en Rocky De La Fuente met ruime cijfers. Trump is getrouwd en heeft vier kinderen.

Qua standpunten kan Trump gezien worden als een rechts politicus. Hij staat voor een strikt immigratiebeleid en is voorstander van lage belastingen. Trump presenteert zichzelf graag als een buitenstaander. Hij geldt als omstreden omdat hij meerdere malen in aanraking is gekomen met de rechterlijke macht, het meest recent gisterenavond.

Hoogstwaarschijnlijk komt Donald Trump in een rijtje te staan met vergeten namen als Bob Dole, Michael Dukakis en andere presidentskandidaten die kansloos verloren. Maar goed, hij doet nu eenmaal mee. Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blijf maar even buiten de deur van dat landje.
– De republikeinen spelen vals zoveel als ze kunnen.
– De Oranje Oetan weigert zijn paleisje op te geven. Want daarna wordt hij vervolgd, en bovendien heeft hij minstens 400 miljoen schulden, waarschijnlijk in dubieuze landen zoals Rusland.
– Er zijn miljoenen wapens in omloop. Vooral bij het domste en meest rechtse deel der bevolking.

– Oja, het land is zwaar corona-besmet en heeft al 225.000 doden. Dumpie Trumpie houdt bijeenkomsten die de besmettingsgraad ter plekke significant hebben verhoogd.

Reageer
gravatar

Hold your horses, op 3 november weten we pas of president Trump de verkiezingen heeft verloren.

Wanneer hij heeft verloren is het nog maar de vraag of hij dat accepteert. Hij heeft al gedreigd om de homo-club ‘Proud boys’ erop af te sturen.

Iedereen weet hoe vals homo’s kunnen zijn.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer