Vysotsky / Wikimedia Commons

Pion test positief op corona

Schaaktoernooi stilgelegd

Het coronavirus heeft nu ook zijn intrede gedaan in de schaaksport. Tijdens een toernooi in het Italiaanse Alfie heeft een pion positief getest op corona. De Europese schaakbond heeft het toernooi direct stilgelegd.

Uit de eerste berichten blijkt dat het positieve stuk een zwarte pion is die op positie f7 stond. Alle stukken die op minder dan vijf vakjes afstand stonden zijn direct in quarantaine geplaatst. Voor de overige stukken geldt dat ze alleen in quarantaine moeten als ze direct contact hebben gehad met de besmette pion. Uitzondering op de quarantaine-regels zijn paarden en torens. Zij worden wel extra in de gaten gehouden, maar omdat er nog geen gevallen bekend zijn van besmetting van paard of toren op mens, lopen zij waarschijnlijk geen gevaar.

Dit artikel verscheen eerder bij Lercio.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *