Shutterstock: LilKar/MichielTon

Tips voor ADE: geritsel van herfstbladeren, zachte regen op je keukenraam

Dit weekend is het weer zo ver: het Amsterdam Dance Event. Wij zetten een aantal hoogtepunten voor je op een rij, zodat je weet waar je dit weekend moet zijn.

Geritsel van gele herfstbladeren

In het Westerpark kun je dit weekend met je voeten door een deken van grote gele herfstbladeren lopen en luisteren naar het geritsel. Pak een berg grote bladeren onder de oude eikenboom en gooi ze boven je in de lucht, lach, draai rondjes en laat jezelf buiten adem op de grond vallen.

De vogelzang van de merel

Een milde herfst doet vogels langer zingen. De merel is in Amsterdam en laat prachtige liederen horen. Wie Dance Event zegt, zegt de uitbundige zang van de mannetjesmerel. Het brengt winterkoninkjes en roodborstjes verlegenheid, al mag hun gezang er ook zeker zijn.

Getik van zachte regen op je keukenraam

Hou je beiden handen om je warme mok thee en loop naar het keukenraam. Luister naar het zachte getik en zie hoe de regendruppels zich een weg naar de aarde banen. Denk na over hoe deze regendruppels de planten en dieren voeden in de aarde voeden, die vervolgens weer voeding aan ander leven kunnen bieden. De kracht, in zo’n klein druppeltje.

Windkracht 8, IJmuiden

Stap even uit de drukte en spring op je fiets naar het strand. Storm op zee, dan weet je dat de herfst echt is begonnen. Benen uit elkaar, armen in de lucht, laat de natuur maar losgaan. Je houdt van deze planeet en al zijn krachten. Heb je dat wel eens verteld, aan de planeet, dat je van ‘m houdt? Doe maar. De planeet houdt ook van jou.

Lange schaduwen

Trek je jas aan en ga naar buiten. Zie de zon steeds lager aan de horizon staan en zie de schaduw die je achter je over de donkerbruine straatstenen met je meesleept langer en langer worden. Zie de schaduwen van de bomen zwaaiend op de wind, van de lachende kinderen dansend in het veld. O, lange lange schaduwen. ADE is niet compleet zonder lange schaduwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoorde net vanaf het water BONK BONK BONK …
Waar komt dat toch vandaan?
Bleken 2 hangjongeren in een park.

Ik snap niet dat mensen dat de hele dag willen aanhoren.
KUNNEN aanhoren.
Voor mij is het alsof iemand in mijn buik aan het stompen is.

In zo’n dansjes-festival is dat natuurlijk nog veel erger.
Nog veel HAR-DER!!
En dan wiep-wiep allerlei cliché-effekten, en een DJ-mans met zijn armen in de lucht.

‘Leuk’.

Reageer