shutterstock.com/WayhomeStudio

Moedig! Deze vrouw heeft een lichaam

Lynn deelde afgelopen week een moedige foto van haar lichaam op haar Instagram-account. De 32-jarige is het gepolijste beeld op social media meer dan beu. “Ja, ik heb armen en een romp, so what?!” Het hebben van een lichaam doet volgens Lynn niets af aan haar waarde als mens.

“Er zijn meer mensen met een lichaam dan we vaak denken,” zegt Lynn. “Mijn DM wordt overspoeld met mensen die zich herkennen in mijn verhaal.” De instagrammer hoopt via deze weg ledematen te normaliseren. “Sommige mensen zijn nou eenmaal geboren met een lichaam, dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten!”

Reacties als ‘Stoer babe’ en ‘YAAAS QUEEN’ stromen binnen, onder de posts van Lynn, maar zoals bij iedereen die iets online plaatst is er ook kritiek. “Sommige mensen vinden dat ik een ongezonde leefstijl promoot door het hebben van een lichaam. Tegen die mensen wil ik zeggen: een ledemaatje meer of minder zegt niets over iemands gezondheid en al helemaal niet over iemands eigenwaarde. Ik doe niet meer mee aan de onrealistische standaard van een lichaamloos leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *