shutterstock.com/iordani

Real life: Monique is echt zo iemand

Er zijn mensen die echt zo iemand zijn. Eén zo iemand is Monique. Monique is echt zo iemand.

Altijd zo geweest
“Ik ben altijd al echt zo iemand geweest. Dat was ik als kind al en dat ben ik als volwassen vrouw van tegen de veertig nog steeds. Mensen die mij goed kennen weten ik echt zo iemand ben. ‘Jij bent echt zo iemand, Monique!’ zeggen ze dan. En dat kan ik dan alleen maar onderschrijven. Gewoon omdat ik zo iemand echt ben.”

Struggle
“Toch is het niet altijd makkelijk geweest om zo iemand te zijn. Je wordt er natuurlijk altijd mee geconfronteerd. Je krijgt heel vaak te horen als je echt zo iemand bent. Daarbij voel je als persoon die echt zo iemand is, ook vaak de neiging om het steeds te benadrukken. ‘Ha-ha ja ik ben echt zo iemand!’ kir ik dan. En dat is natuurlijk ook zo. Ik ben ook echt zo iemand.”

Accepteren
“Ondanks mijn struggle kan ik wel heel erg mezelf zijn. En dat mag ook wel want ik zie ook de mooie kanten in van echt zo iemand zijn.” 

Ook dát is Monique.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *