fizkes / Shutterstock

Man zou graag meer tijd willen doorbrengen op sociale media

De 27-jarige Sander kan soms uren achtereen zitten werken, lezen of borrelen. Het bevalt Sander allerminst. Hij zou eigenlijk meer tijd willen doorbrengen op sociale media.

“Als ik even niet oplet heb ik zo weer twee uur met m’n vriendin bijgekletst, of een nieuwe vaardigheid geleerd”, verzucht Richard. “Zo heb ik dit voorjaar in een paar zondagen leren programmeren in Python. Allemaal leuk en aardig voor de lange termijn, maar het gebeurde wel in de tijd dat ik ook op TikTok naar dansende tieners uit Amerika had kunnen kijken. Die tijd krijg je nooit meer terug.”

Sander is bang dat zijn verslaving aan het normale leven steeds groteskere vormen aanneemt. “Doordat ik me concentreer op een bepaald boek, kom ik nog amper nog aan Instagram toe. En naarmate ik er minder op kijk wordt het ook steeds moeilijker om de onrust in m’n kop te vinden om er toch op te kijken. Ik ben in een vicieuze cirkel beland waar ik nooit meer uitkom. Inmiddels heb ik Instagram al maanden niet geopend, dat mag je best weten.”

De vriendin van Sander is inmiddels de wanhoop nabij. “Als we samen een film kijken kan hij achteraf gewoon vertellen waar het over ging. Dat is niet hoe een gezellig avondje Netflixen hoort te zijn. Ik wil de oude Sander terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Corrie,
jij hoort toch hopelijk niet bij iedereen? Gebruik van een telefoontje op de fiets is heel link. Ik bezoek jou liever in jouw strandhuisje dan in een ziekenhuis.
Jouw Dodo xxx

gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven volledig ten goede is veranderd! Bekijk wat ik doe

quality9.best

Reageer
gravatar

Jop vergeet in zijn overigens interessante artikel om te wijzen op de verspilde tijd die Sander niet had kunnen besteden aan het spelen met zijn mobieltje. Normale twintigers zijn daar altijd en overal mee bezig.

Reageer