MaciejGillert / Shutterstock

Frank de Boer: een garantie voor wedstrijden

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is de KNVB uitgekomen bij Frank de Boer. De vraag dringt zich direct op of dit wel een verstandige keuze is. De Speld Sport dook in de statistieken en concludeerde: Frank de Boer is een garantie voor wedstrijden.

Wat direct en vooral opvalt als je de speelstijl van De Boer onder de loep neemt, is dat hij graag wedstrijden speelt. Mogelijk heeft hij dit afgekeken in zijn periode als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Als assistent van Bert van Marwijk keek hij de fijne kneepjes van het vak af bij Bert van Marwijk, die er ook een handje van had om wedstrijden af te werken.

Vermoedelijk is dit blijven hangen bij De Boer, want toen hij daarna zelf hoofdtrainer werd bij Ajax, liet hij zijn ploeg ook tot in den treure wedstrijden voetballen. Zelfs in Europese wedstrijden. Je kunt stellen dat hij het spelen van wedstrijden zich in deze periode helemaal eigen maakte. Daar hamerde hij constant op. Dit is terug te zien in de statistieken. In de periode dat hij trainer van Ajax was, stuurde hij zijn ploeg maar liefst 263 keer het veld op om een wedstrijd te spelen.

Ook bij zijn avonturen in het buitenland hield De Boer vast aan zijn filosofie. Zowel bij Internazionale als bij Crystal Palace en Atlanta liet hij zijn ploeg tegen andere ploegen voetballen. Als je dieper inzoomt op deze wedstrijden, dan zie je een trainer die van zijn ploeg eist dat ze negentig minuten plus blessuretijd op het veld staan.

Het is natuurlijk wat vroeg om nu al conclusies te trekken. Het is nog maar de vraag of De Boer het bij Oranje ook voor elkaar krijgt om zijn spelers zo neer te zetten dat hij er wedstrijden mee kan spelen. Maar afgaande op wat we tot nu toe van hem gezien hebben, kunnen we met behoorlijk grote zekerheid zeggen dat Frank de Boer ons nog de nodige wedstrijden gaat brengen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *