ThirtyPlus / Shutterstock

Zo besteed je elke dag dat je nog niet aan kinderen hoeft te beginnen aan hoe erg het is dat je straks aan kinderen moet beginnen

Je bent boven de dertig maar voelt je nog alsof je het eindexamengala pas net achter de rug hebt. Hoewel je de maximale leeftijd waarop je vindt dat je aan kinderen moet beginnen al hebt opgerekt van 28 naar 30 naar fuck it, 35 kan eigenlijk ook gewoon, heb je toch nog steeds maar weinig tijd voordat je eraan moet geloven en je leven voorbij is. Hoe kun je die schaarse tijd zo goed mogelijk benutten met je druk maken om hoe weinig tijd je nog hebt? 5 tips.

Volg moeders op Instagram die grappige filmpjes maken over hoe zwaar het moederschap is
Haha ja voor de leuk. Gewoon elke dag even lachen om het nieuwe horrorfilmpje dat zo lekker ver-van-je-bed is. Blijf vervolgens elke keer met een onbestemd gevoel achter omdat je je afvraagt hoe groot de kern van waarheid is.

Reken terug
Oké, op je 35e een kind is nog net prima, dat heb je al geaccepteerd, dat kan gewoon tegenwoordig toch? Als het bij Katja Schuurman zelfs veel later kan? En bij Anouk natuurlijk! Maar wacht, je bent natuurlijk negen maanden zwanger dus je moet je op je 34e beginnen en dan natuurlijk al samenwonen en dus dan al minstens een paar jaar een relatie hebben en alles gedaan hebben wat je nog wil doen zoals reizen, een instrument leren spelen, een boek schrijven, een beetje fatsoenlijk leren koken, minder huilen, je trauma’s oplossen, echt minder huilen, even rekenen hoor… Ja je hebt om precies te zijn nog 5,5 uur! Oké komt goed, blijf denken aan Katja. En Anouk. Katja. Anouk. Katjanouk. Katjanoukatjanoukatja.

Besef hoe slecht je dag is als je maar 7 uur hebt geslapen
Oooh vreselijk. Hoe moet je het einde van de werkdag halen? Sorry, wat? 7 uur voor jonge ouders een droom? Een vage herinnering uit een ver ver verleden? Toen ze zich nog niet continu zorgen maakten over een ander wezen en de wereld nog gewoon om hun draaide?

Zoek bevestiging in de wetenschap
Hey, wat een interessant onderzoek. ‘Stellen worden ongelukkiger als ze een kind krijgen.’ En met een tweede kind dan? ‘Ouders worden nog ongelukkiger wanneer ze een tweede kind krijgen.’ O, hier staat dat het na 18 jaar weer beter wordt. Goed, als je oud en grijs bent dus en niet meer naar de club kunt. Hmmm, nog even verder zoeken. ‘Vrouwen komen de terugval in salaris na het krijgen van kinderen eigenlijk nooit te boven.’ Oké, check, helder. Maar het is vast ook heel mooi en veel beter dan het alternatief. ‘Stellen zonder kinderen zijn net zo gelukkig als stellen met kinderen.’

Praat met vrienden die al kinderen hebben
Het is altijd goed om je zorgen met je vrienden te bespreken. Zij zullen je altijd willen helpen en hebben bovendien al kinderen, dus vraag ze vooral naar hun ervaringen, mocht je ze een keer te pakken kunnen krijgen. Daarvoor moet je misschien even een paar jaar wachten, maar wie weet komen ze toch wel een keer naar een verjaardag voor een uurtje. Dan kunnen ze je alles vertellen over hoe je wereld zo mooi klein wordt met kinderen en je veel meer focus hebt en geen tijd meer besteedt aan randzaken als Netflix kijken, ambities en douchen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het mannen eigenlijk wel toegestaan hier te lezen, laat staan kommentaar te leveren?

‘De Pin’ is toch een suffe-mutsen-hoekje, vergelijkbaar met ‘Libelle’ of ‘Zeeman’?

Of doen Echte Mannen afbreuk aan zichzelf door zich hier zelfs maar te vertonen?!

In ieder geval is deze afscheiding niet goed voor emancipatie.

Reageer