Studio Speld / Shutterstock

Honderdduizenden nertsen worden op 1 maart feestelijk losgelaten

Vanaf 1 maart 2021 zullen nertsenfokkerijen gesloten worden. Ruim 800.000 nertsen zullen feestelijk vrijgelaten worden door het hele land.

“De kans op besmettingen was te groot”, legt minister Carola Schouten uit. “We wilden de nertsenfokkerijen eigenlijk in 2024 sluiten, maar corona heeft ons laten inzien dat de sector nu al niet meer houdbaar is. Na afloop van de komende pelsperiode mogen de kleine rakkers allemaal hun vrijheid tegemoet rennen.”

Dierenorganisaties zijn verbaasd. “Ze hadden ook hun fokprogramma geleidelijk kunnen afbouwen, maar het is wel een heel mooi gezicht, die zee van wilde Amerikaanse nertsen door de straten. Na generaties narigheid in die fokkerijen gunnen we ze de vrijheid.”

Volgens medici is het loslaten van honderdduizenden besmette nertsen een absolute ramp.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *